lördag 28 november 2009

Hardcore Danne Update!


----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hörde idag när min kära vän Daniel "Krang" Pettersson som förövrigt är lillebror till Tobias Pettersson, Sångare/Gitarrist/Skateboardåkare i punkbandet SUBWASTE [http://www.myspace.com/subwaste] Ta en sväng in & lyssna på SOME GOOD O´L PUNKROCK, JUST THE JÄVLA WAY WE LIKE IT! , som kom förbi för lite Skateboardåkning efter stängning på Brädcentralen, Han ringde HC-Danne´s lillebror Fritjof aka Jonas Nätterdal och fick lite frisk information om hur det var med han på Sjukhuset efter slamen på BrädCentralen!

Hc-Danne ska ligga kvar på Sjukan i minst en veckas tid och hade hjärnblödning & hjärnskakning samt spräckt skalle, men förövrigt så var allt bra med honom!

Skönt att höra att allt var på bättringsvägen iaf!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
SÅ, HC DANNE! VI HOPPAS ATT VECKAN PÅ SJUKAN GÅR FORT SÅ ÄR DU SNART TILLBAKS PÅ
SKATEBOARDEN IGEN! BACK IN NO TIME!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Bilderna denna gång är:Kickflip Bs 5-0 i nån trevlig ramp, nånstanns utanför Örebro´s linjer förmodar jag! & Ss Heelflip utför en 5 stegs trappa i Bollnäs Skatehall.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
/B-S & SITR.TK CrEw
----------------------------------------------------------------------------------------------------

fredag 27 november 2009

Hardcore Danne Get Well Soon!



Ja, Fan idag jobbade jag på Brädcentralen i Örebro, och folk skejtade på som vanligt,
frekvent nötande åt höger & vänster, En som var och alltid är pepp var "Hardcore-Danne" aka Daniel Nätterdal, Han skejtade på som han alltid gör med stil,fart & pop!
Jag får en bräda levererad av Mr Kicksville aka Micke Strandberg eftersom vi hörts tidigare på dagen o kommit fram till att jag ska köpa en bräda billigare (För att KickvilleSkateboards ÄGER sönder det mesta så klart!).

Står & snackar lite skit med han vid kassan på BC o helt plötsligt kommer John Romo inspringande genom dörren till skatelokalen och säger: "Du, Det är nog bäst Du ringer Ambulansen, Danne har ramlat o slagit i huvudet & tuppat av!"

SHIT! tänker jag o rusar in i hallen där mycket riktigt så ligger Danne helt knockad på golvet med en hop av kids omkring sig, Jag frågar vad det är som hänt och jag får höra att Danne precis hade gjort en Popshavit To Nosestall i högsta quarterpipe´n och Schvooosch BANG! Handlöst rakt ner i BC´s äckliga betonggolv med huvudet före! Det är alltså vad jag förstår det som ett fritt fall upp ifrån copingen rakt ner med skallen i backen!

Romo sa att han aldrig hade sett någon dra i huvudet så hårt live som Danne gjorde i den slamen!

Ruskar lite liv i Danne och han svarar att allt är helt vimsigt, han ser nästan grön ut i facet! Vi går ut o sätter oss i lilla entrerummet vid kassan o jag frågar om allt är lungt o det enda jag får till svar är att han inte minns fallet o att allt är vimsigt.

Tänker att Ambulansen måste inkallas så fort som möjligt endå fast Danne sitter på en stol o smådricker på en Lokavatten jag gav han, Kärringen på 112-linjen är trög i hela jävla huvudet och förstår först inte vad saken gäller och att det handlar om en skateboard bail och allt inträffat på BrädCentralen, som ligger mitt imot det stora Polishuset i Örebro.

Misstänker hjärnskakning för Danne är inte med någonstanns, Kärringen frågar vem det är som ramlat o hur gammal han är osv, Danne är 29 men mummlar att han ä 39! Jag förstår om han såg stjärnor alltså!

Mr Kicksville (Micke Strandberg) frågar Danne om han vet sitt egna telefonnummer men det var inte så lätt verkade det som... Såg en jävla stor bula i skallen på han också, skymta bakom håret, svullet...

Hon säger att jag ska hålla kontakt med han hela tiden ifall han börja spy (vilket ofta händer när man slår i huvudet rejält så skulle jag ringa henne på engång igen, Som tur var kom det inget sånt under tiden innan han blev hämtad av Ambulans personalen)

Hur som helst så springer några kids ner (Bla Nicholas Seppänen) med min telefon eftersom det var den enda som fanns till godo, dit då dom på Sjukan ska ringa för att kolla om dom hittat rätt, Jag pratar hela tiden med Danne o frågar hur han mår o han säger att han har ont i huvudet som fan och att allt är vimsigt!

Danne ber om att få lämna kvar sin skate & väska o tar med sig nycklar och plånbok sen drar vi neråt för att möta Sjukvårdarna...

Möter dom i dörren och dom frågar lite grundfrågor om vad som hänt osv, Förklarar att han ramlat och slagit i huvudet riktigt hårt, Dom lägger Danne på en bår och kollar hans nacke så inget har gått sönder där, och det verkar som den klarat sig iaf! Jävligt bra & tur det!

Säger Adjö & öndskar han Lycka till innan dom bär in han i Ambulansen och drar med ilfart mot USÖ.

Skönt som ett fan att Ambulansen kom fort och att Danne iaf var på fötter!
Hoppas innerligt att allt gick bra där borta!

GET WELL SOON HC-DANNE!

Slänger in 2st Skatefoton på Danne in action för han är riktigt jävla grym på att rulla & en jävligt skön person av skateboarden också! Bild 1: Fs Lipslide - Bollnäs Skatehall. Bild 2: Fs Bluntslide To Fakie - Bollnäs Skatehall.
Samt att 1ost Snabba Trick´s med Danne finns i media form att kika på i kära Mårten Rapp´s Adjö blog! Take A Sneek For Some Really Good Skateboarding On www.liteadjo.blogspot.com

/B.S-SITR.TK

Tillbaka till 90-talet


måndag 23 november 2009

barcelona

2 trötta män på ett spot vid stationen Forum.


/k

torsdag 19 november 2009

Hipsquare, Karlstad

Hola!

Det bestämdes en dag att vi skulle ta bilen till Karlstads skateboard hall, Hipsquare.
De som hängde med var: Daniel Nätterdal, David Olsson, Simon Olsson (?) och jag, Jonas Henriksson.
Som vanligt så tappar man bort sig i städer när man ska hitta till skateboardhallar/spots, men efter ett besök på Statoil så löste det sig.
Vi skejtade på tills vi tappade benen kan man nästan säga, själv hade jag ont i 2 dagar efter detta besök.
Och efter lite om och men så har jag äntligen styrt ett klipp från våran resa!
Enjoi!



/K

måndag 16 november 2009

Intervju Med Per Widell !




Sitter här framför dumburken om man själv får kalla det så, alltså inte televisionen utan datoren som är så jävla inne & hype nuförtiden så man vill spy, En helt vanlig TisdagNatt med trasiga fötter efter dagens lilla skatesession utomhus!

Ja, jag vet att det är kallt ute men det funkar! Allt funkar om man bara vill! Det som får lida är lederna!

Har länge viljat ta mig en pratstund med en gamal räv vid namn Per Widell, som efter att nästan haft en lucka på 10 år från skateboarden hittat tillbaks och rippar på som han alltid gjort!

Det tycker jag är jävligt kul att se för Per har för mig (och jag tror många andra som är här ifrån mitt håll i länet) vart en mycket betydelsefull karaktär, som man var lite rädd för när man var liten kid under Ica i Hallsberg ( :) ) men när man pratade med visade sig vara en jäkligt skön lirare!


Jag har många skateboard minnen långt in i hjärnbalken som lagt sig där i flera års tid av Per när han skejtade på som en dåre på det glad (eller ledsna?) 90-talet!

Ett var när jag gick i klass 8 på Sjöängsskolan i Askersund, där hade dom äldre byggt en curb på skolgården o stallt fram ett picknickbord o lite andra prylar, jag kan minnas att jag en rast efter en helt meningslös lektion kom ut och får beskåda med mina egna ögon en Per W som filmar line med sin kompis med en "14kg´s kamera med fasttejpat fisheye"-stilen, Linen kommer jag aldrig glömma för jag tyckte den var så jävla fresh, Det var ollie nosemanual på picknickbordet, ss bs tailslide på curben o 3flip flat! HELT sanslöst jävla bra!


Minns han även skejta på som bara fan under Ica då det fortfarande gick och skejta kajerna och han matade på Fsflips,Bsflips och Gud vet vad ut för dom högre delarna, med inte ett enda fel i landningarna! Han välte en vagn en gång, en som man fraktar typ kartonger o skit i vid ena kajen så man kunnde köra på den som rail (Fanns rör på sidorna av vagnen), han gjorde typ FsLipslide,FsSmithgrind & Fs5050 på den, alla på första och det var typ första gången jag såg nån göra FsSmithgrind i verkligheten & man vart ett stycket "Öppen mun ner till knäna"-stilen, Klockrent!

Per kom ofta i sällskap av "Mr Kicksville" (Micke Strandberg, x-gitarrist i punkbandet The Pricks från Kumla,som även är en av grundarna till KicksvilleSkateboards b.la! Det var han som kom med idéen att starta skateboardmärket/företaget med några andra b.la Staffan Ahlström) & en som kallades "Palle" (Jimmy Parlin), som var riktigt bra på & skejta de också, Vet inte vad Palle gör i dagens läge men Micke brukar vara med o rippa på när det är "Gubb-Skate" på BrädCentralen på Onsdagkvällar, Då är åldergränsen +26 för att entra! Grymma grejor med andra ord!

Det s.k äldre gänget gillade att dricka bärs & röka cigg när dom skejta, Och som liten kid tyckte man då det var s.k "farligt", sen är det upp till var & en o bestämma om man vill göra sånt eller inte, men det gav väl nån slags image om "coolhet" =)

Dom hade förövrigt några som hade nya brädor,skor och kläder och såg så "rätt" ut men några trick skådades aldrig av dessa, dom hade mer intresse av rökringar & folköl-race ev Gamnackar. Skateboard är icket mode för min del iaf, Det är en del av dig som man kommer ha svårt att ta bort när man blir äldre o stelare, tror jag. Man kommer ju tänka skate tills man dör!

Han var då & då på vårat gamla skejtställe i Åsbro som vi döpte till "OllieHoppet" (fint hopp om livet?) eller "Gamla Vägen" för alla curbs,bank o platåer stog på en gamal risig väg som var avstängd o som vi i ÅSF (ÅsbroSkateFörening, Kan Ni ens tänka Er att något sådant har funnits?!) fick hyra för 50 öre kvartalet eller nån sån dära summa, typ 1kr eller nåt hehe, Där rippa han alltid på som Satan själv, Fsflip´s to tail i bankcurbs som satt som lim under skorna osv! Man var kid och visste att när De äldre kommer, då ska man sätta sig och titta för det kunnde hända precis vad som helst! Man blev inte så bortskämd med det lilla man hade härikring och skejta på kan man säga!

Han var så jävla rå och är fortfarande grym på brädan & det är jäkligt roligt och se dig på brädan igen Per, Stor insperation har han skänt & skäner bort på & av brädan sin!

Jag bara måste fråga hur många Danska Vestfyven 2,8% drack du egentligen i dina ungdomsår! =) Fan, jag tyckte den flaskan var över allt o ingenstanns hela tiden under 90-talet haha! Majsfolkisar som var så goda, SÅ goda!

Så nu orkar jag inte dalta om förr i tiden för det har jag inte tid med (?) så nu sätter vi igång en liten interljuv på 20st frågor till Brädkonungen Från Örebro/Askersund!

Varsegoda!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Här kommer svaren på alla eminenta frågor.

1.Ålder,namn,Födelseort,Nuvaranade bostad/ort:

Född -78 (31 år för alla dumbommar som inte kan eller orkar räkna!), Föddes i Örebro men uppvuxen i Askersund. Nu bor jag i Örebro sen drygt 10 år tillbaka.

2.Första kontakten med Skateboard? Första bräde´s Setup Och var den kom ifrån, Såg du en film ex & köpte du skejten på Loppis ex osv:

Såg säkert nåt klipp på sportspegeln eller nån sån skit, och sen tjatade jag mig till nåt gammalt skit i plast, jag kommer ihåg att den var röd och inte hade nån grippa, bara två räfflade delar. Efter den så avverkade jag X antal Taiwan bräder som vi kallade det, och sen efter ett par år och många timmars tjatande, tjurande, bölande och skrikande så fick jag en Powell Peralta, Ray Barbee med Indipendent truckar, Spitfire hjul och kullager av bortglömd sort. Vi köpte den på Vågrätt när det låg på Gammla gatan innan det flyttade till Olaigatan.

3.Varför Skateboard? Motivera dinen swar dack ja bite?

Varför inte? Det va kul och det gick fort i nerförsbackarna. Senare kom ju alla tricks och sånt och då va jag ju redan fast!

4. Efter att ha haft lucka i nästan 10 år, Hur kommer det sig att du är tebax på Skejten? =)

Det är för att Micke Strandberg och Staffan Ahlström bestämde sig för att starta Kicksville Skateboards. Jag tyckte att dom gjorde helrätt i att ta tag i en grej som jag vet att Micke gått och klurat på länge, så ville jag självklart stödja dom så jag köpte en bräda. Efter ett par taffliga ollies så märkte jag att det började komma tillbaka så smått och det räckte för att jag skulle fortsätta åka. Nu åker jag så ofta jag kan och orkar.

5. Något roligt skateminne respektive sämre?

Svårt att plocka fram ett specifikt minne, det roligaste är ju alla kompisar jag har täffat genom skejtandet, och självklart allt skejtande. Det blev många timmars nötande fram och tillbaka genom åren, mycket blod och svett!
Det värsta minnet var nog under Ica i Hallsberg när jag tappade brädan och landade med pungen först på en varuvagn vi hade tippat omkull och använde som rail. Det gjorde sjukt ont och jag har fortfarande ett litet ärr bredvid vänster pungsäck!

8. Vad tycker du om Kicksville Skateboards och Mr Kicksville´s initsiativ till att starta detta cleana märke? Du kanske vet lite om hur det hela startade efter som du känner hjärnorna bakom märket osv. (Mr Kicksville ska man försöka ta ett par ord med också när man får tag i den mannen! Du kan väl hälsa om han finns på nätet o få tag i på nåt vänster så kan det ju lösas rätt så fort, Kul vore det också framför allt!)
Kicksville är, som jag ser det, det enda skejtmärket! :)

I övrigt så hänvisar jag till fråga #4

9. Nämn 3 saker Du inte skulle klara Dig utan en dag!:

Snus, kaffe och Anneli! Hahaha... Ostigt som fan men det är ju sant!

10. Hur många Skador har du drats med sen start, Nämn någon som är värre än den andra ( En slam som du kommer minnas resten av livet tex eller en värre skada (Om du haft en sådan dvs!):

Det värsta är nog inte värre än ett brutet revben, eller kanske utslagna tänder. Men det som gjorde lätt ondast förutom pungsmällen så var det när jag va uppe på en curb och bestämde mig för att däruppifrån vända upp o ner på mig själv och ta emot mig med hakan! Såg ut som en av bröderna Dalton i två veckor!

11. Street,Böj eller Vert eller Allround?:

Street och lite miniramp är allt jag kan/kunde.

12. Hur tror du Skateboard kommer se ut om 10 år? Och hur tycker du Skejtingen ändrast sen 95-Nu?:

Det vettifan, förhoppningsvis så har Michael J Fox rätt och alla har hooverboards eller nåt liknande. Det har ju aldrig slutat att förändras, och det hoppas jag att det inte gör. Det är ju en stor del i varför det är så tilltalande. Olika stilar, olika trix har sin tid liksom. Och alla åkare har sin egen stil, gör tricken på sitt sätt liksom. Det va ju en period på -90 talet då alla hade lika små hjul som kullagren typ, fattade aldrig vad det va bra för. Såna grejer kommer ju och går.

13. Med eller utan OST på midnatts mackan? ;):

Haha... jag är gammal, om jag är uppe på natten så är det för att pissa runt fyrasnåret.

14. Vet att du spelat i en massa punkrock band och dylikt förr i tiden! Nämn några om dom och något roligt konsert minne ochom tiden i dom skitiga replokalerna i Askersynd/Örebro.:

Hehe... Det va ju musiken som tog överhanden från skejtandet i slutet på tonåren. Spelade i alla möjliga band i Askersund, Jonny Wong, Mockasinernas vänner, The Wildcards mm mm. Strax efter jag flyttade till Örebro började jag spela med Speedking, jävulskt ös och fett med rock n' roll. Spelade ett tag med The Elephants och sen Cowboy Prostitutes och med dom banden gjorde jag ett par turne'er, mest i norden och södra europa. Därifrån kommer nog det roligaste minnet oxå men det är för mycke för att plocka ut en grej.

15. Varför tror många äldre som en gång i tiden vars enda kall i världen var att åka skateboard, helt plötsligt lägger av och helt plötsligt infinner sig i att börja rulla igen? Motivera svaret Tack!:

Vet ej. Det är ju individuellt. Jag började för att Micke och Staffan körde igång Kicksville!

16. Vilken är din absoluta Favorit Skatefilm genom tiderna (nämn gärna åkaren och kanske nån line/del som betytt mycket för dig!) (Vet att det kan vara svårt att komma på men alla har alltid nån eller någon som dom blir in bounded whit!):

SHIT. Grymt kul film och det va där Jackass föddes! Nu är ju det här fel svar men skit i det!) (När dom festar i Blöjor-sektionen är nog inte så lätt att inte minnas från den filmen! SITR.TK)

17. Vad tycker Du om Skateintheramp.tk?:

Svettig ost sida! Skitbra med andra ord.

18. Om Du vanna 10 miljoner på Lotto imorgon, Vad är det första Du skulle göra när du fått pengarna i hand?:

Säga upp mig från jobbet och supa ner mig!

19. Slutligen: Hur länge tror du att du kommer skejta själv Och tror Du att du kommer vara delaktig i "Skate-kulturen" tills du dör?:

Jag kommer nog att åka på den nivån jag åker på idag tills jag får för ont för att göra det, och blir det några småPers i framtiden så kommer dom alltid att ha tillgång till en Kicksvillebräda!

20. Tack ord, Visdomsord samt "Inga Tack Till:":

Den hoppar jag respektfullt över.

Bonusfråga!: Vilken är din absoluta favorit OST! =) Samt: Tror du på Spöken,Andliga väsen, UFO´s , GUD eller Mr Devil Himself? Om Du fick träffa GUD över en fika, Vad skulle du be han att göra för att förbättra världen, Respektive Satan! Tell Alla som läser sidan!:

Jag är nog mer en pastejgubbe.
Jag har sett ett spöke en gång. Men att "tro" är så jävla religiöst så det väljer jag att ge fan i!
Då skulle jag nog kasta kaffet i fejjan på honom och gå, han skulle veta varför! Det va ju en högst hypotetisk fråga!

Peace!

/Per
-------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/speedkingdom <----- Länk till ett av Per´s gamla band! ------------------------------------------------------------------------------------------------- Jag & SITR.TK´s Crew tackar & buggar för att Du tagit dig tid att svara på frågorna som jag inte ens själv kom ihåg att jag stallt, men det är väl så det ska vara i dagens läge, tycker Ni inte? =) ------------------------------------------------------------------------------------------------- Bildtexter uppifrånonerbitch!:1.Per W Konung´s Style! 2. FS AIR! @ BrädCentralen. Örebro. Photo: Micke "Mr Kicksville" Strandberg 3. Fs Tailslide @ "Lagret". Örebro Photo: Micke "Mr Kicksville" Strandberg

Nedan några trick med Perra från "Lagret"! Filmat (Stort Tack till Jonas "Kiruna" Henriksson för lånet av Vx1an!) av Sebastian Jäntti, nångång under 09! In Ya Face Ma!!! -------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Fred!
B-S

onsdag 11 november 2009

ALLA SOM MINNS TVÄTTEN I KUMLA RÄCKER UPP EN GAMNACKE!






TVÄTTEN R.I.P

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag fick en förfrågan av Jonas "Krn" H, om att skriva något om "Tvätten".
Tvätten var det gamla inomhus skatestället i Kumla där både han & jag och många därtill har tillbringat x antal år av sina liv sen man började pendla in till Kumla och senare flyttade(i mitt fall) dit enbart för att man visste att Tvätten fanns där den fanns!

Jag vet inte om jag är riktigt rätt man att fråga om hur det funka där förr i tiden, Det
skulle nog Ben Simmons,Kalle Larsson eller Johan PALM (ex-rullare från Kumla som cirkulerade friskt i gästboken på våran gamla site!) kunna svara på bättre eftersom dom var 3 av
de som gjorde så Tvätten kom till (s)Kumla!

Tvätten var väl som alla andra skate-hallar i början, Seriös, man tog betalt till en förening
så det skulle rulla på så man kunnde köpa nya playwood-skivor o ljudanläggningar o sånt skit
när det behövdes.

Men dom sista 3 åren (Vad jag minns?) så var det bara och glida in när man ville på Tvätten & Skate! Nycklar cirkulerades friskt omkring i byn kan man säga så här i efter hand!

Och vissa vuxna män tyckte det var jätteroligt att köra in med en bil i väggen på baksidan så alla bank flyttade sig några meter, kan tilläggas att raketer brukade dom oxå leka med när dom hade tråkigt, misstänker att en del % och diverse annat fanns i omlopp då dessa lekar utfördes!

Jag förstår och vet att det inte finns så mycket att göra när det är vinter i Kumla! :)

Tvätten har även haft ett gäng för & efterfester där folk slagit halvt ihjäl sig när dom "lekt" omkring utan skateboard eller med i lokalen när dom vart så Adjö att dom börjat yla när Månen är full på natten! :P

Det var en gammal tvätt för bussar vad jag minns, där av namnet "Tvätten" och National Teatern´s
"Hanna Från Arlöv" brukade vi lyssna på repeat när vi nöte där i våran ensamhet, i kylan för att
oljan brukade ta slut efter ett tag som själva lokalen värmdes upp med! Kalle hade även som vana att lyssna på Motörhead när han skulle peppa till att skejta handrailet!, Måste fan tilläggas! =)

Tänk dig själv och skejta inomhus på diverse obstacles som: 2st Quarterpipes (En stor, En liten), 2st Curbs (En 2a och en 2och½ som höjdes till 3 när behovet ville dämpas, i början så bestog 2pallaren inte av en järnkant till curb utan ett stenblock i vit marmor, den minns jag för den var skön o köra Fs Lip på! Det var då man kunnde det ja...hehe eeh? ööh..), Brant Bank (Ritningar av Ben Simmons), Byggd av vad jag hört på ryktes väg Andreas Engelkes,Andreas Törmä & Ricky Sandström på 90talet, Ryktet säger också att Mr Engelkes gjorde en brutal Bs Flip i det direkt när det var klart och att Mr Simmons gjorde en 3fliptofakie som bara han kan!, Kan tilläggas att Bankets branthet inte var att leka med heller!

Ett litet mindre bank som kom dit på senare år som jag & Kalle byggde bredvid det branta så vissa kunnde köra transfer trick i mellan dessa 2, bla Simmons (Tillägger här att Mr Simmons har rippat sönder Tvätten SÅ många ggr samt att Abbe Brikell också gjort en hel del manövrar som man kan lägga på minnet med Närke´s cleanste stil! Och Johan "FOPPA" Forsberg lagt ett & ett annat sjuukt trick där, Alla som inte vet vem "Foppa" är i dagens läge & åker skateboard måste nog fan ha sovit lite väl mycket! HUR Grym som helst på brädan!

Hur som helst så var jag & Kalle på nån soptipp i Helvetet aka Kvarntorp en regning helg och letade reglar till bygget och slet med skiten ett par dagar för att få det på plats!.

Där fanns även en uppfart med några meter lång platå som slutade ner för en 3 trappa med en landning på 4 meter och sen kom en vägg så folk fick lära sig att väja snabbt som fan efter trick ut för trappen eller ner för Handrailet som Kalle & Fredrik aka "Sette" hade byggt, Första upplagan av railet var ett tjock,svart rör och andra upplagan ett fyrkantigt räcke som Sette & Kalle hade slipat av vid nån trappa i Kumla och Sette kunnde ju svetstekniken efter många sena nätter i sitt garage med mekande av diverse bilar och annat samt en väldigt törstig mun på Virrepirre aka Whiskey så fixade han till railen med perfektion med hjälp av en gas-svets och lite andra "vuxna" prylar! MYCKET BRA GJORT! =)

I mitten på lokalen fanns en Platå med Hipp på båda sidorna och en 3pall hög curb mitt i och golvet bestog av mycket skön och inte hal Betong!

Tvätten var inte en bred lokal, den var mer avlång och smal men den har gett oss många timmar och en drös med trick att minnas för resten av livet, för i dagens läge så är hela skiten riven ner till grunden och ist så håller dom på att bygga hyreshus där, Men Kumla klarar sig ju väldigt bra nu endå eftersom deras nya "Aktivitets Huset" som det heter har öppnat, PJ Gustafsson från Kumla som håller i spakarna där titt som tätt!

En helt ny & fresh skatelokal som tyvärr delas av BMX åkare och bergsklättrare, efter som det finns en konstgjortd klättervägg i lokalen!
Men man ska icket klaga för mycket! Skejta får man iaf göra och det är en jävla tur det, eller hur?!

Här en länk med tider & annan info för den intresserade! : http://www.kumla.se/For-dig-som-ar.../Ung-i-Kumla/Aktivitetshuset.html

Åter till Tvätten, Jag kan minnas att luften där inne var riktigt skum! Det var så skitigt och jävligt där inne så och i 8 utav 10 fall så gick man alltid därifrån och visste att man skulle bli sjuk ett par dagar för man skejtat där inne, Så det uppfanns ett s.k "Sjukdoms Syndrom" vid namn "Tvätten-Cancer" och det var då hostan o febern Du fick efter att ha rullat där ett par gånger! Men det stoppade inte mig samt några andra tappra riddar frillor från Örebro att så gott som skejta där så fort man fick tag i nyckel eller om det var 10-15- grader ute!
Jag firade ett nyår där en gång med och skejta och det var en jävligt bra start på det nya året för det kom 10st nya trick från ingestanns där inne!

Haha! Jag tror fan precis Alla som vart där nångång vet vad jag talar om alltså!

Men som sagt, Tvätten fanns alltid till hands, med eller utan musik, med eller utan värme, med eller utan folk men det var jäkligt skönt och veta att man kunnde dra dit ifall det skulle bli dåligt väder och det bästa i slutet, att det var gratis och man bestämmde själv lite hur länge man skulle ha "öppet"! =)

Här kommer då ett litet klipp på 2.o6 minuter, filmat under Vinter´n 2006, med lagom mycket mängd atros,dampskrik, hipptricks,lina,curb&flattricks samt bail´s så det räcker & blir över! :)

Herr Henriksson står för klippningen & han har en hel del andra skateclips på din dator aka livslinan för männskligheten idagen´s läge! :P

Samt att det fanns många fler klipp med trick just ifrån Tvätten men ett flertal band åt Satan upp när han kom upp ur Helvete och svalde banden och grävde ner sig i det brinnande Helvetet igen, vilket verkligen är synd!

Han luktade förövrigt väldigt stark: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bl%C3%A5m%C3%B6gelost ...

Och att tex Kalle Larsson har en hel del clips som han själv filmat och medverkar i därifrån med bla dom jag nämde tidigare i texten mfl!

Och det är riktigt bra & grym skejting i dom rullarna kan tilläggas!

Medverkanden Riddarfrillor i detta "Tvätten" klipp är: Jag (Sebastian Jäntti),Jonas"Kiruna"Henriksson,Kalle Larsson,Jens Johansson,Kim Arnshjelm samt Gustav Hedström.

Musik: Gangstarr - You Know My Steeze (Rmx)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
TVÄTTEN KOMMER ALLTID FINNAS MED I VÅRA TANKAR! R.I.P
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ENJOY!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------
/B.S/K/

måndag 9 november 2009

SITR Presenterar: 10 Snabba Med Ben Simmons



10st utomordentligt bra killer tricks med Ben Simmons från England/Kumla. Nu vet Ni alla varför Herrn brinner för det han gör & kan bäst!

Hoppas verkligen att Vi får se mer material av dig i framtiden Ben! Stora Props Till Dig och http://www.kaleidoscopeskateboards.com/ !

Passa även på att läsa interljuven som gjords med honom tidigare på denna sida!

Filmat av mig (Sebastian Jäntti) @ BrädCentralen 091109.

Tack Mårten Rapp för utlånandet av kamera/fisheye! :)

Checka hans blog @ : http://liteadjo.blogspot.com/

Enjoy!

/B-S

torsdag 5 november 2009

Saker Som Kan Vara Störande För Dig Som Skateboardåkande Individ+Några Historier


Ja, Nu har första snön fallit i Mordor´s trakter, det är en JÄVLIGT störande sak (tycker Matbiten på bilden också så han chillar i 3-D brillor dagen till ära!) efter som du nu berövas friheten att skejta utomhus och måste söka dig till inomhuslokaler där tider måste hållas och diverse rat´s kör sina redan uttänkta och genomgjorda line´s hundra ggr om eller smutsiga garage med en koldioxid halt på över 100% så att tom ditt egna hår börja växa i takt med växthuseffekten!

Det sist nämda anser jag iaf är mycket roligare än nån jävla hall men det är bra att dom finns lite varstanns här i Sverige och resten av världen!

SNÖ kniper då alltså första platsen över Störande ting mot oss Skateboardburna individer! (Till Snö tillkommer även regn av alla det slag samt slask o blask, burr...!) Det är så man vill låsa in sig i badrummet och ligga i sedvanlig fosterställning och lyssna på Backstreet Boys första på riktigt hög volym medans man gnider in anus & ögon med tigerbalam! INTE KUL!

Grus,sand,sten,sprickor och hål i flaten,glas splitter, snusutlägg,hundskit,tuggummi,piss,spyor,VAXSMULOR (Detta fenomen är bara förjävligt mot gripen och detta brukar förekomma på en del inomhus hallar runt om då ev curbs måste delas av inlinesåkande brukare och dom gillar ju att vaxa till sina underliga soulgrinds!) smör,ost,läsk osv,nyp i curbsen,kingpinknäckning inklusive brädknäckning,HANGUP`S,pung eller anuskross blabla osv m.m, Listan kan göras lång! Men tänk vad ett litet gruskorn kan göra för dig, den lilla partikeln av sten kan förstöra kanske timmars arbete eller tom göra så du hammnar på sjukan! Det är inte ett lätt liv man valt som Skateboardburen individ! Men ack så SKOJ är det! :)

Polisen samt Securitas är också något av en börda då och då när du kanske har hittat ett nytt spot och blir bustad efter 10 minuter för att nån människa ringt och skvallrat att det är "ett gäng typer som står och misshandlar någon" ( i detta fall kan vi ta en vanlig träbänk) så Polis eller Väktare måste inkallas, och tro mig, Dom flesta som jobbar inom detta yrke gillar att jävlas lite extra efter som dom vet att dom sitter skyddade bakom sin makt!
Vissa av dessa gillar tom att skriva ut böter till dig om du har riktigt otur, det har hänt ett flertal gånger, rättegångar har vart påtal efter som man skejtat på "Förbjuden mark" men som tur är har alltid åtalen lagts på hyllan, för Ni hör väl själv hur det låter? "Vi ska ge en människa som åkte upp på en vägg med en skateboard x antal riksdaler i böter för man får inte göra så blabla osv, Det håller bara inte!

Det har dock hänt flertal gånger att vis(sn)a är väldigt trevliga och ber en bara dra där ifrån och nuförtiden orkar man ju inte tugga så mycket tebax som back in the dayz b***h! Men ibland händer det med, Tyvärr. Men det tycker iaf jag är en helt personlig sak sins emellan händelse förloppet och hur allvarligt saken egentligen är!

Och det kan kanske ge Oss skateboardåkare ett dåligt rykte men Vi vill inget annat än folk väl och utöva det vi har inom oss, Att få ut kreativa ting via en träplanka på 4 hjul är det inte många människor som förstår sig på, Dvs om dom inte åker eller har åkt skateboard längre än ett 1-2 år av sina liv! Rätta mig if iam wrong about den punkten eller så skiter Ni i det!

Nu räknar jag inte med skador,sjukdomar o annat fysiskt eller psykiskt som kan vara störande för Dig som åker!

Nu över till något mer roligare, Historier & Minnen! P.s. Ibland är det inte mycket man minns men endå! D.s.

Det var när jag och ett gäng andra som brukar skriva/inte skriva på SITR.TK (Jens P, Firre FRA Arboga,Jonas "Kiruna" H,Daniel "Krang" Pettterssson, Simon Bohjort & Kalle "Maskinen" Larsson mfl) var i Västerås och skejtade för någon månad sedan, då vädret fortfarande var cleant, Har för mig det var efter vi hade vart i Vallby KidZ Plazan och tagit oss till AseaTorget i Centrum, Alla som vart där vet ungefär hur det ser ut, Det finns ett litet Handrail nerför en 3-4 trapp och x upphöjt i y delat på 2 st antal cementcurbs och några flaträcken och "Så här Svenska plattor till flat får det inte vara" flat men iaf så korsar bredvid torget och stora vägen en cykelväg där det är schysst asfalts flat, Där är det också mycket gångtrafik,mopeder och cyklister.

Hur som helst så hade någon vält en stor och tung pelare eller mer sugga kanske? i cement (liknar en sån dära vägavspärrningsgrej med reflexer på) och lagt mitt i cykelvägen, denna var guld och köra Wallies eller No Compley Wallies på, vilket jag misstänker att skejtarna tidigare hade gjort där eller så hade dom kört trick över den från flat, whatever!

Jag körde lite No Compley Fs Wallie på den o jag kan minnas att Bohjort & Krn gjorde några Bs Wallies, Rätt vad det är så kommer det en gubbe i 70+ andan i brunrandig kavaj,byxor och gubbkeps och tvärnitar framför cement suggan precis när man ska köra och börja gnälla om att Jag eller Vi måste ta flytta på den från cykelvägen för den inte ska ligga där annars så tillkallar han Polis!

Jag säger åt gübben att det är omöjligt att flytta på den för den är för tung, att den legat där tidigare och att den flyttas om han själv flyttar på den och forsätter smårulla...
DÅ blir gubbenfaen riktigt sur och börjar skrika nånting och tar fram en mobiltelefon ur fickan och börjar antagligen ringa till Polisen tänkte Vi men tänkte inte mer på det, Så jag sparkar fart mot suggan i riktning igen för att köra en NoCompleyWallie igen men missar pga att han står där med sin cykel i vägen o vägrar flytta på sig! Fummlar med telefonen och tar kort på mig!!!

HAHA! Vafan tar han kort på mig för?! tänker jag och frågar vad i helsike han gör men då helt plötsligt som en blixt från klar himmel eller om man skulle ha en Av & På knapp för Schizofreni så ändras hans jobbiga beetende till att bli glad och nyfiken på Skateboard och frågar om det är kul att åka och om det är svårt osv.

Sedvanliga frågor typ, dock inga "Kan du 360,Kickflip eller 360flip" alá "Hej, Jag är 10 år,äter Kellogs Frosties och spelar Tony Hawk Pro Skateboarding på Ps3, jag tror också att Ollie OneFoot heter Ollie North, för det står så i THPS men vet inte vad en Ollie OneFoot är" Stilen, Ni vet vad jag menar! men det var nog för att han var en 70taggare misstänker jag! :)

Från att verka jobbig och gnällig till en hyvens gubbfan som sedan lät suggan ligga kvar (Inte så konstigt med tanke på vad den vägde) och önskade en lycka till och sedan forsatte sin cykeltur, tyckte jag var väldigt kul att han förstog att Vi bara ville åka och ha roligt!

Frågan är nu var korten är någonstanns och vad "Gubben i Brunt" gör med dom, Några Poliser hann vi inte se för Herr Larsson var klar med sitt handrailarbete så vi begav oss efter som det började skymma...

Tilläggas kan att Jens Persson hoppade över session pga att han sov bort en råfylla i Kalle´s bil ist för att skejta street men vid KidZplazan gjorde han några copingtricks iförd solbrillor, Precis så som det ska vara en dag då det känns lite extra slitet!

En annan gång så fotade jag och Kiruna i ett bank i Hallsberg, där det nästan jämt är bust förutom på helgerna, detta var en jävligt sliten Söndag för natten innan hade inte vart nådig med gamnacke lååångt ner i golvet och mycket fett,redeyedistrict och intensivt Tetris spelande på Nintendo 8an hehe!

Och det är alltid någon kärring som brukar komma ut på ballkongen på fjärde våningen o hota med att det är folk som jobbar natt som bor i huset och dom försöker sova och hon minsann ska ringa Polisen om man inte slutar åka, "Jaja, Gör det om du vill" sa Vi mitt uppe i fotosession efter som jag redan fått dom bilderna jag ville ha och höll på med Ss Heelflip och Pang! Sättning klockrent efter att hon skriker att "Snart kommer Polisen och då blir det inte lika roligt för ER!" stilen.

Efter sättningen ett småjogg till min bil, hinner precis sätta oss och stänga dörrarna och mycket riktigt så smyger då en Polisbil runt vid bankarna och letar i värsta "Robocop" stilen... DET VAR TUR VA? ELLER HUR?!

Finns miljontals av såna här onödiga men endå rätt så roliga minnen att ta upp och skriva om, Så jag väntar storögt på när nästa historia kommer från någon annan i SITR.TK´s crew! (Kommer kanske iofs aldrig ske men endå!)


Nu orkar jag inte skriva mer om det här onödiga inlägget i blogen men jag tycker att folk som tar sig en titt in på siten ska lägga en kommentar om nåt roligt eller tråkigt som hänt när dom vart ute och skejtat med sina vänner, Om nån karaktär som dykt opp från ingenstanns och gjort livet surt för dig eller nån som kanske tom gick och handlade ut 10st Mellisar på Gröna Skylten eller gav dig pengar eller mat bara för den tyckte du hade arbetat SÅ hårt med just det trick du satte!

Time to ZzzzZ now!

Fred!

/B-S

måndag 2 november 2009

Veckans mun


Förtärare: Mr. K
Ingredienser: Rostad macka, smör (extra salt), Findus Majonnäs, skivad banan och Coop's spraygrädde. MUMS!! Det kittlades nästan i gommen, fan så gott det var!
Först kom grädden som var riktigt mjuk i smaken, sedan kommer majonnäsen och tränger in i smaklökarna med bananen hack i häl, och till sist mackan och smöret som avrundar det hela. (fan, det är nästan så att man ska gå och göra en till nu...)

Jag har märkt att mackor och dess pålägg kan eskalera till de mest bisarra idéerna, ibland kan det vara gott, ibland inte. Kör ihop en egen mix och posta till Skateintheramp@hotmail.com och berätta hur det var att svälja konsten. (Ja, Mat ÄR konst!... rite?) Glöm inte ingredienserna och en bild!

Jag kan påpeka att jag har några guldklimpar på lager! :D Nästa vecka kommer en ny mun.

Fred! /K

söndag 1 november 2009

The Gyllin Brothers!




Vart tog Tommie "Röd" Gyllin vägen? Är denna Kumla Legend fortfarande bosatt i Australien och fixar sin tan på stranden med en bärs eller en spritflaska i näven och jobbar som melonplockarare eller är det bara en myt?
Kommer & Går snabbare fan än vad Yoda i StarWars hann fylla 900år! Dämit!

Kapten Röd är en mycket gamal skateboardåkare men åker mer än gärna snowboard, och det mina vänner, det kan han faktist göra riktigt bra!

Var är Peter "Har du smakat den här bärsen eller?,Den är fiiin som fäään alltsååå !-miniRödinface" Gyllin någonstanns? Jobbar han med färg in face och har en bärs eller spritflaska i näven samt lite lokalvård eller truckjobb? Nowbody knows...

Dessa 2 herrar har genom åren gjort så mycket bus att det bordes skriva en bok om deras sattyg men dom är 2st riktigt sköna snubbar att hänga ut med och har alltid något nytt lurigt på gång! Deras liv skulle jag vilja påstå består av 50% festande och 50% Festival!

The face of Peter in paint har testat skateboard men det var inte hans grej för den smakade inte fint som fäään assså men brädan på snö tycker han om iaf, Här kommer ett litet klipp från en snowboardtävling som hölls på Kumla Torget (tror det var nångång 06-07 kanske?)med en litet överförfriskad Peter in action, kan tilläggas att string hade han på sig oxå, detta var det första och enda åket han utförde under hela den s.k tävlingens gång, alltså så vart han diskad direkt efter denna händelse, ingen vet om det var för att hans kläder var fina som fäään alltså eller om det var en vis procenthalt som var lite väl hög i denne mans kropp!

Njut & Le gott folk! Detta ser Ni inte varje dag! Peter"MiniRödString" Gyllin Goes Stringboarding @ Kumla Torget!

Vi på SITR.tk saknar Er bröder! Ni vet att vi tänker på Er! Kram
/B-S
Bildtexter: Högst upp: Tommie "Röd" Gylling alá hippienojaa
Under: Peter Gylling, A little bit red in the face after a big bottle of "GIFT"! This was the time when he used to have blond Dreadlocks, just like his older brother Tommie did, but his dreads where RED!

Roadtrip: Linköping!


Lé Roadtrip till Linköping

För det första, bilden på saken, mannen,kvinnan, fågelfiskellermittimellan, The Thing, IT, transvestiten m.m är en av bilderna som du kommer få upp om du bara gogglar på ordet Linköping, det var mig en väldigt underlig bild & får iaf inte mig att tänka på just Linköping som man brukar se det men men... Varsågoda,Här kommer en liten historia om 4st små gossar som hade skate-sug i benen, skallebank till frukost och ett tvångsmässigt beetende att ta sig iväg mot trevliga Linköping en kall dag då Allhelgonahelgen utspelade sig i våra almanackor. ENJOY!

Idag var det tänkte att jag, Kalle Larsson samt Jonas "Krn" Henriksson skulle åka buss
till Stockholm och skejta lite utomhus, vem behöver inomhus när det fortfarande går att skejta
utomhus?
Men Nej! se där, Bussbolaget hade stallt in alla bussresor pga Helloweenfirandet så vi blev utan kylig hippsession vid den
sk "Kuken" vid Sergelstorg, alltså hippen som ligger i Sergelsfontänen.

Men ist så tog vi en bilfärd till Linköping med en ny medspelare med oss vid namn Daniel "Krang" Pettersson!

Allright! Med toner av David Bowie, The Beatles, DMX, Mobb Deep,allmän skönsång, spypåsar och spyor
ut genom bilfönstert så Krn´as New Era keps flög sin kos! Han var i lite ovanligt dålig form just den här Lördagen
pga mjödintag kvällen innan men han skejtade på som fan endå! :)

När vi har åkt förbi macken i Sköllersta så ropar Kalle till att han såg en curb! Vi tvärvänder och åker in från landsvängen
till nåt som kunnde vart Tyskland efter andra världskriget, Där var det en grund till ett hus med ett gap i mitten med curbs
så det gick inte o skejta dom flat, men Kalle började borsta bort skräp från cementgrunden med grangren, Ja vafan man tager
vad man haver, eller hur? Sedan gjorde herrn i fråga FsKickflip snett över gapet efter en liten slam efter som landingen var lite
hal där allt skräp hade legat, Fan props för det Kalle! Riktigt grymt gjort tamej fan!

Där tog även Krn lite luft och Krang var mycket nöjd över sin ny införskaffade Norrlands Guld halsduk. Sen bar det av mot
Musse Museum Poolen I Linköping med några pitstop´s och spyor av medresande skateboardsugna gossar!

Väl framme där märker vi att flaten i poolen är lite fuktig (så gripen blir ol dirty!) så den var rätt hal men efter ett tag vande man sig rätt bra!
Grymt skön flat är det o curbsen är helt Okej men behöver vaxas lite extra, dom ä nämligen gjorda av vanliga svenska
plattor o det vet ju alla som skejtar i Mordor eller Sverige hur det är!

Kalle fick sig en line (förstår fortfarande inte hur du forsatte köra på ss fsheel när det var så halt att det blev powerslide i landningen ibland! samma med Krn gällande 3flipper! :), samt Kiruna o Krang nöte lite femtiofemtio på en entrappsstegare, själv gjorde jag uno new trick i form av
en Fs Noseslide Fs Bigspin av 2 ggr, inte så massor med glid på dom men endå, alltid nåt för att var stelare än en lyktstolpe
i lederna!

Nu började det bli skymning o vi bestämd att det var dax o dra mot Betongparken som vi årligen brukar besöka fast detta år blev det
lite senare än vanligt men det gör fan inget endå!

Väl framme när folket hade införskaffat sig födda i form av falafeltallrikar,bröd o potatissallad, monster energidryck o folkölet.

Tog en sväng om i minirampen som står precis utan för betongen som jag tycker är pissskön men andra individer tyckte inte det, men det
är tur att alla tycker olika! Det är därför det är så svårt att sätta en stämpel på vad skateboard egentligen är, för vissa är det bara en grej dom gör ibland
medans det för andra är hela ens liv! Underbar sak är var det är iaf, det är nåt som är säkert!

Når till Betongparken och märker att det bara är vi och ett par tjejer som skejtar där! Fan vad skönt tänkte vi och började åka och nöta för att få upp värmen i kylan!

Ca 3 timmar konstant nöt o skejt o skoj i parken är svårt att beskriva, rätt så kallt ute, typ minus var att det var minus ute, fattar ni?
Belysningen går på automatiskt när det blir mörkt och visa strålkastare stänger av sig själva men då är det bara och dra o trycka på en
knapp så tänds dom igen, Fan vad jävla tur dom har som bor i Linköping och har detta att åka på! Det är en riktigt guldpärla att skejta
om man inte skejtar där varje dag så att säga!

Så dra dit o rulla om ni är sugna på betong paradis för värt är det iaf!!!

Filmades en del och flummade runt det sista vi var i parken, sen fick herr Larsson för sig att vi skulle dra till Linköping´s Universitet för vi har
tidigare vart där och skejta och där finns det möjligheter till mycke, trä-manualpad som Norrland körde både nose o vanlig manual på med sin chillskejt med sina gröna
Powell Bones 64mm 97A i hårdhet!, Props!

Där i kring finns även bank med curbs uppe på i nerförsbacke, svårt o förklara så här men endå! Hög trappcurb och ett handrail ner för en 2 trapp som var rätt
gnarly, Herr Larsson hoppar ner i en container och hämtar ett par plåtskivor för han skulle minsan skejta handrailet i totalmörker, minusgrader o
gnarly inrun & outrun, Han hade först lovat att det inte skulle hammras nåt idag men ack så fel han hade!

Hur som helst så satte han Fs Boardslide nerför railet med assistans av skiva i inrun´en, Jag med en strålkastarlampa som jag tände några sekunder
innan han rulla in och Krn filmade utan fiskögat tele och Krang dansade bakom ett träd och peppade Herr Larsson till detta ting! Helt jävla äkta säger jag bara, mer
behöver inte sägas!
Kolla nedanför så har du ett klipp om denna lilla dag som var mycket underbar!

Hemgång, fett ville alla ha, Jag kom o tänka på drömmen jag hade natten innan då jag vaknade och inte kännde min ena hand för att jag hade sovit på den under
huvudet, drömmde att sångaren Pelle i The Hives var tjock och hade munkfrisyr jagade mig med en stor dolk genom massa rum med tvapparater över allt och till slut fick han tag i mig och skar av hela handen på mig i drömmen!

Ni får själva välja om det ska ränknas som en lycklig dröm eller en mardröm, jag har själv ingenanning...

Det är alltid kul att komma iväg och åka skateboard på andra platser, Det ska alla som skejtar göra tycker jag iaf!

Nu sitter resten av rese sällskapet och gör nånting vettigt medans andra hälften gör ännu vettigare saker som att äta fett i form av pizza och
cream & candy, skriver ner det här och lyssnar på toner med nackar nere vid knäna!

Men kort & gott, En Härlig Dag I Linköping På Skateboarden Gör En Bara Gott!

Adios!

/B-S & K