tisdag 7 september 2010

Cheeze´S!








Elekanta Ostar hittades samt förtärades med bravur för någon dag sedan.

Ost nr 1:

Buffalo Ost var för mig något nytt men misstankarna gick direkt till att den skulle smaka som Fetaost eller Getost (antagligen för färgen & konsistensen var lika?) & mycket riktigt så var smakerna nästan kopior.

Buffalo Osten gjorde inte så Du fick höga Buffaloskor & började röka Prince & lyssna på Radio Hiphop, Nej! Den gjorde din mage mätt & ditt Ost-Begär dämpades massor!

"Smakrik ost med dominant sälta & len eftersmak. Mjuk & krämig konsistens" står det på förpackningen & något mer behöver man väl inte tillägga.

Fettet låg på 22% & 22:- (Nu får man önska något?!) kostade den på Willy´s om Du vill betala för Djuret & använda den i en sallad eller nåt annat käckt.

Ost Nr 2:

Falbygden´s Morfar´s Gästspel Alá PäronCongnac

Detta var riktiga grejor! Något dyrare ost, låg på ca 100-120:-/kg. Men kan gott säga att den är värd dom pengarna eftersom denna ost kommer räcka länge!

Prästost (som den är) vars smak var stark & sötman känner man mycket bra mycket bra från Päron´en men det dära med Konjaken vet i fanken, det är kanske det som gör att Osten känns stark i munnen när man ätit några skivor. Alltså inte mycket Sprit smak i den, Bra för den med smaklökarna kvar i munnen så att säga.

Falbygden lanserar s.k "Gästspel" på sina ostar & följer det 4a årstiderna, Denna ost är "Höst" & i sommras hade dom en annan Präsost med smak av Dillkryddat Brännvin & Kumminfrön som skulle agera "Sommar".

Tilläggas ska att dom förmodligen funnits i butik rätt så länge redan.


Fanskapet är gäst i hyllorna i din butik så skynda skynda att införskaffa på bästa möjligavis, Men kom ihåg: Det sättet som kostar minst pengar är alltid det sättet som är bäst! (Dagens Sanning).

Fettet i denna låg på 31% förövrigt.

Kolla in denna om Ni diggar: http://www.falbygdensost.se/hem/

Så där, Nu fåre vara nog! Skateboard kallar eftersom Vädret här nere i landet är Mycket Bra Mycket Bra samt något Höst!

Adjö!

/B.S/