tisdag 31 maj 2011

R.I.P Playrampen



"Vissberga" playramp, Startade på en bakgård i Örebro, sedan flyttad till skogarna i Åsbro på början av 2000-talet, pajad av kommunarbetare, liggandes att ruttna i skogen ett par år.
Kom sedan på att något måste göras åt detta pga att denna ramp var mycket kul mycket kul att åka i när man var trött tex.

Så i ett senare skede hamna den på en gosses bakgård, just i Vissberga området, mellan Hallsberg & Kumla, återupprustad tills Han´s Far inte pallade av brölet efter ett par år & fraktade rampen till ett av många gärden som fanns i närheten där.

Där har den stått ända tills nångång denna månad eller liknande.

Sista session man hade där själv var för ca 1&½ månad sedan & när man var förbi idag så var stället tomt, det enda som fanns kvar var det 2st copingrör som så fint "lånats" från valfritt industriområde en gång för länge sedan.

Så då var den sagan slut.

Denna playramp har skänkt mycket skratt,tårar,roliga session med både gamla som unga,nyktra som onyktra,trötta som pigga osv,tricks i alla dess former & ett allmänt 3vligt häng.

Det var en sån där guldpärla så att säga.

Många som lagt sin bräda på hyllan pga "Ursäkter"-stilen återupptog åkandet tack vare denna lilla böj, perfekt att leka i & lära sig det man en gång kunde eller varför inte något helt nytt?

När man tänker tillbaks lite så känns det som denna ramp vart med enda sedan mitten delen av en´s tragiska tonårsliv mitt ute i ingenstans ungefär.


Det var en del "gnäll" med grannskapet där vid gärdet minns man, skyltar om att inte skräpa ner & sopsäckar som hängdes upp från ingenstans för att slänga tomma ölburkar & annat skräp i.

Telefonhot om att elda ner rampen om festandet,nedskräpning & rullandet m.m. inte skötes på rätt vis osv.

Det var tydligen några stycken familjer som bodde i sina hus en bit ifrån som "störde sig" något på just rampen.

Kanske bet det lite i deras ögon när det en dag kom massvis med fina färger,mönster & text på den samt att en bil spraymålades vilt under en mindre lyckad grillfest,även det att vissa individer faktist njöt av sina Liv på sina Skateboards där med vänner ist för & sitta inrutade i sina klassiska familjeliv ev framför nån dataskärm med röd sprängda ögon, vad vet jag...

När får man svar på det må tro? Antagligen aldrig...

Då kontrades det iaf med att eldar Dom på något som är Vårat så ska det eldas tillbaks så att säga.

Det verkar aldrig sluta att vara krig i mellan Dom som inte skejtar & Vi som gör det, Spots förstörs & folket i allmänhet ser ner på Oss & i princip dömer hela livstilen, eller vad Vi nu ska kalla Skateboard för.

Men det är inte allt för lätt & få stopp på det, & det ska Vi vara jävligt nöjda över hur som helst!

Gamla spots försvinner, men nya är alltid under ständig konstruktion, kanske inte irl hela tiden men alltid i en människa´s hjärna som åker Skateboard.

Iaf så hände det inte så mycket mer, dagar blev till år & skivorna i rampen slets med tiden likt våra psyken & fysik.

Nu i slutänden så var rampen i ett rätt så sketchy skick men gick fortfarande & ta ett par vändor i.

Och som sagt nu så finns den ej kvar.

Frågan är om den är i paradiset nu eller om den helt enkelt är flyttad till att få nytt blod i sig? Inte den blekaste aningen så att säga.


Tack För Den Mycket 3Vliga Tiden Du Böj-Jävel Har Skänkt Både Mig & Många Andra Genom Tiderna Här I Närke!

R.I.P & Adjö!

(kontaktannons style stort ?)

/B.S & Ledwerk1/