tisdag 28 juli 2009

En sväng till landet söder om...

Roadtrip Till Danmark

Efter att haft större perioder av tristess med tanke på skejtingen här ikring i Mordor såvar det dax för mig, Kalle L, Simon Bohjort, Jonas Kiruna Henriksson & das manualmonster Mårten Rapp attstyra bilen neråt i landet, närmare bestämt mot Falkenberg´s klassiska Snakerun, Malmö´s underbara stad samtett avslut i Köpenhamn. Kan tilläggas att mycket saknas i denna rapport o allt lär inte vara i sin ordning pga trötthet medögon.

Dag 1.
Efter att ha försovit sig en sväng så åkte vi iväg mot Alingsås hållet för där visste vi alla att det fanns en trevligbetongpark att rulla, med lite piss unt köpa öl&ciggstop samt en finländare som var sänd från Gud enligt han själv samt att hanpåstog att "Kumla BARA var våld och våldtäkter", att han en gång var en alkis o när han tröttnade på sin fru så gick han alltid uto drack två öl-stilen så nådde vi Alingsåsparken.
Det var en trevlig syn för ögat med mycket olika böjar, bankar,hipp & curbs samt en riktigt flummig trottar kant vid ett flakt bank som man kunnde göra diverse manövrar på. Där startades det en kort o snabb session för vädret blåste regn mot oss, Alla satt några tricköver hippen som avslut o satte oss sedan i bilen med en hel del Lou Reed och en annan del Cypress Hill, YO! hAHa!
Hittade till Falkenberg´s Snaken och den var i bra skick men FAN vad branta bankar! Otroligt kul hur som helst att åka runt i o den hade som sagt en del fällor, filmade en hel del konståkning (?) där på folket o alla tyckte det var jävligt kul o skejta detta legendariska spot, nån som minns tävlingen därifrån som EdgeTv sände? Maila gärna om nån råkar ha den på Vhs eller liknande, har slarvat bort mitt blandband.
Nådde Malmö´s Stappelbädds parken när det var pissmörkt ute, folket var trötta men vem kan vara misspepp när det är en yta på2500 kvm betongparadis designad av Stefan Hauser? Det här är för bra för att skriva om efter som ALLA som skejtar bör åka dit påstört, allt finns, det ä bara fantasin som kan sätta gränser, var även o tittade på en riktigt pool som var under ommålning o ja poolcoping lär inte var det lättaste o skejt alltså.
Våran vän Gustav Hedström som bor i Norge & pluggar konstskola o rippar böjar & gator förövrigt men är på ingång hem till Svedala igen har en store bror som heter Erik, Han bor i Malmö och är utbildad lågstadielärare med ett eget barn att ta hand om samt att han gillar o fläska på en o annan Boneless, hankom ner o skejtade denna underbara kväll i Juli på denna yta. Själv fastnade man för en byggd curb med 2 kanter, en i 2 o en i 3 i massa roliga färger som sved i ögonen men det ä bra i mörkret, krååkade 3an o fick atros o satte sig o avnjöt Abba´s svarta caviar påen skiva lant.
Efter denna session så tog vi tåget över till CPH och fick åka tåget 500kr billigare påstog kontuktören, Oj! vad han la pengarna i egen ficka men men...

Dag 2.
Fixade samma vandrarhem som man bodde på förra sommaren, vid Istedgade och där får man inte andas på natten för då kommer det massaskumma utlänningar och blir sura, det är iaf klart haha. Alla sov nog rätt så skit första natten men hur som helst så kom vi upp väldigttidigt och vi delade på oss efter som en vis del ville till Christiania och en annan till klassikern Falledparken.
Snabba bud till Chris, tog en rundtur o köpte lite souvenirer o annat, några andra blev glad och trötta sen så tog vi metro mot Falledparken.Förövrigt är det rätt lätt att åka metro gratis i Cph och en vuxenbiljett ett par zoner med buss kostar 21 svenska riksdaler. Påvägen dit upptäckte vi världens i särklass cleanste hipp i äkta MACBA-plattor! =)Stället hete Norrebro och låg rätt nära Parken. Stressskkejtade den tills det börja piss från skyn och beslöt oss för att hookaupp med de andra.
I Faelledparken har man varit många gånger, det är ett underbart ställe på jorden men ytan har i princip sett likadan ut nu i flera års tid.Den har den här härliga bygga själv känslan på visa saker o det finns en hel del o välja på! Där rippade herrskapet på bra med 3flips över stora hippen,ss bs tails i lines o Mårtens balans psyk trick typ fejky bigspin upp på 2pallare med manual till vrida runt den revert o fortsätta manualo så fejky bigspin av, prOps! =) Såg även nån local dra världens snyggaste ss bs lip över curben, det såg inte svårare ut än att olla upp på entrottar, helt maskin. O ryktet gick om en lååång fejky bs 5-0 med avpop o stil på samma curb som man själv tyvärr missa. Krn´a var glad över att få slippacSverige precis som vi andra & slappade runt i parken iklätt XL.
Har för mig att det började regna skitmycket den dagen så det blev o dra o ta det lungt o äta fett fast jag o Mårten var lite arty så vitog oss en 25 bitars färsk sushi för 170kr skjortan var, det var i klass med EastWestSushi här i Örebro, fast bara 10 ggr godare, som sagtdanskarna har bra smaklökar hoho!

Dag 3.
Minns typ inget mer än att vi hookade upp med jävligt trevliga Göteborgare som bodde på samma hem som oss o drog till Jarmas Palads,det är ett bra torg med knähöga curbs o bra flat, Gbgar´na rippade på bra o av minne gjordes svinsnygga nollie lipslides o boardslides to fejky samtnollie tail 270 av, Kalle gjorde en mördarline med nollie heelflip fs noseslide på en av curbsen, nollie flip flat o fs 5-0 på en annan curb, BRA som FAN!
Sen visa vi det dära hippspotet vid Norrebro som vi lokaliserade dagen innan och all vart pepp och väldigt nöjd, en gbgare fastnade på bs nollie bigspin heel som han villeha filmat men batterierna tog slut så vi lånade ut vårat, han satte den till slut och gick o köpte sig 20 öl på närmsta kiosk, det var hanfan vaerd! :) Fick lite filmat därifrån som säkerligen kommer komma upp på sidan nångång i framtiden, kanske tom när helvetet frysit till is?Regnet föll även idag så det vart falafel och mycket prat om analhål,strains och gubbar, började torka upp så jag o manualmakinen drog en svängompå Rådhusplatsen i väntan på att det skulle torka, där har dom driveways och en liten liten bankcurb som ä vaxad, rätt skoj för lederna.Drog mot Bongspot som har fått sig ett jävla lyft sen förra året med marmorcurb, ny quarterpipe som tom går o åka i nu samt en liten bank med enpallsmarmorcurb uppepå så man kunnde göra massa slide n rolls vilket alltid ä trevligt i mitt egna tycke. Filmades en hel del där oxå, ja. Filma är nödvändigt ibland menoftast inte, bättre o dra ut o bara rulla o känna på livet ist.
Senare den kvällen var jag o Krn ute o skulle kolla om man hade fått in nån löning på kortet aka aktivitetssstöd men icket, då kommer det en brun prostituerad som villge en speciall price, 600:- come in my mouth - stilen men nej fan, 4kr o man ä imot o köpa sex, kan du inget få så ska man väl för fan inte köpa det heller?!Då kan man lika gärna klippa av sig penis o lägga i en burk. Det ä iaf vad som kan hända när du ska ut o köpa dig en munch sent på kvällen på 7-11 haha, Nånstanns i soppan träffade resterande orcher nåt fyllesvin som vi kan kalla för "360-fyllot" som zoom gillade att stå och snurra helvarv på gatan med helrör i handen,helt zoom,zooma unt zoomig.

Dag 4.
Slitet i lederna 2009 borde denna roadtrip hetat men man kan ju inte få allt i världen, inte nån Barbapappa som man kan lägga så han lagar allaskarvar som finns eller varför inte be fan omvandla sig till nån rolig liten hipp? Hur som helst var det bra väder så vi checka ut tidigt och drog mot Malmö igen, För att skejta Sibbarp denna gång, en ny och fräsch betong yta med piss mycket roliga bulor och böjar, poolcoping´s ochredcurb copingar på böjarna, barnen kommer bli duktiga i böj i framtiden om dom får skejta det dära, tro mig. Där gjorde Simon några piss bra bs wallridessamt att hans fot fick känna på smärta och Krn la in pissbra wallrides åt både to fejky och bs variant, själv vart jag trött o pratade med tyskar som var där o rulla som hade nåt eget skatemärke osv, regnet föll även ner dennagång så vi fick springa där ifrån, fick iaf med en naken man som jagar änder i parken på film hehe. Hemfärd mot Mordor med gamnacke.
Sammanfattning: Åk neråt i landet för att skejta bra saker o äta bra falafel, Åk till Danmark för att känna känslan, skejta bra spots och få gamnacke samt att äta bra falafel.


/Basse