måndag 9 mars 2009

Jannes Hörna - ComeBack Of The Ost Recension!

Jaha, Då var det dax igen efter några årtionden med uppehåll, en längre vistelse i Barcelona med mycket skejtboard, nya trick o trötta lungor samt en hel del klammer med länsman efteråt när man nåde Sverige igen, Ni vet vad jag snackar om. Äntligen har man fått lov av sig själv (vem annars?) att förtära
det ädlaste av de alla dvs ost!

Idag i slaskvädret så var jag o damen & handlade på Willy´s och med min känsla för o sno dom gula små rackarna, vilket har utvecklats i ett hårt beroande föresten, aja skitsamma så lyckades jag stoppa på mig en rökt smält ost som liknar en salami korv i utseende rakt ner i skinnpajen...

Den har namnet Smoked Processed Cheese från märket Bonno.

Lyckobiten har en fetthalt på hela 45% fett av torrsubstans samt 23% fett av vikten, Den innehåller ost,vatten,smör, lite underliga siffror o bokstäver som E452 och E33 uppånervänd 5a, undra om dessa ämnen cirkulerar hett bland skog o tallar med dunkande musik med högbas o konstiga ljus o lyktor o väldigt överglada munnar? Eller kanske inte föresten... & så salt så klart! Salt kan man inte leva utan, Visste ni att man kan få sjukdomen Struma om man inte intar tillräckligt med salt per dag?

Nu till smaken, den har en rökig smak, nästan som torget MACBA i BRC en Fredag kväll fast inte lika söt. Den är bra att äta precis som den är eller på en bit bröd precis innan man ska ut & glida runt på gatorna eller i böjen, som vanligt. Ost är o kommer förbli en viktig kompination i måltider, "Ingen riktigt måltid utan ost" sa fettet Peter Harrysson aka Grodan Boll i sin egna kokbok som jag ägnat mycket tid åt på senare, och rätt har han definitivt!

Lite överig fakta är att rökt ost oftast framställs från Emmentaler eller Cheddar, Den röks inte över öppen eld som en själv känner i lederna efter en hel dags skejt men värt är det ju iaf, eller hur!? Samt att rök smaken framställs genom kemisk reaktion och att det oftast ordnat nån slags köttig smak tillsats på skiten, som skinka eller gris eller varför inte Göran Persson runda ansikte & kropphyda?

Så jag ger iaf denna godbit till atrapp 4 utav 5 nerrökta ostar efter som man inte är bekannt med någon annan rökt ost än denna, Maila gärna om Ni hittar andra rökiga ostar i vanliga matvaruaffärer (gärna dom billgiare varianterna efter som ekonomin står minus nästan jämt) så man kan få njuta lite extra mycket av stunden då man får den i munnen ;) Är detta undermedveten erotik,kärlek eller lust? Tolka det hur fasen ni vill, själv ska jag njuta av den sista biten av osten och den fick inte överleva mer än 1 o ½ minut! Fy fy!

Au revoir! För om en vecka är man i Paris och rullar runt & njuter av massa ostar o annat kul som andra länder har att bjuda på!

Ps. Lägger även in ett gott ord för akten Osten Af Mozzarella! Fet musik för feta lyssnare! Kolla på stört!: www.myspace.com/ostenafmozzarella Ds.

/Basselinasvina
Foto: Basse