söndag 8 mars 2009

Spot Check KMV, Köping.

När vintern visar sitt fula tryne, och snö, slask, grus och annat otyg ständigt gör sig påmint, är det många som mer eller mindre lägger plankan på hyllan under denna horribla del av året. Många, mig inklusive, väljer att istället fokuserar på andra ytterst viktiga saker, som exempelvis supa skallen i bitar och bränna broar var och varannan helg, med undantaget de fåtalet gånger man lyckas få arslet ur vagnen och orkar styra upp en skatesession i vänners lag. När detta väl inträffar kan det vara värt att göra ett besök i Köping och KMV.

Möjligheten att skata inomhus i KMV under vintern har funnits i många år, men det har inte funnits särskilt mycket i lokalen tidigare. Detta har det blivit lite av en ändring på. Visserligen finns det inte våldsamt mycket att skata på nu heller, men det är tillräckligt för en trivsam session. Det finns det mesta som behövs för att inte helt balla ur pga abstinens. Mer precist finns det: ett antal curbs, en hip med curb, ett antal flatrails som är flyttbara, en funbox utan curb men med flyttbara delar, en bank samt en miniramp.

Golvet är överlag väldigt ”smooth” med vissa undantag på en del ställen, men inget som man märker av direkt. Det är dessutom inte målat vilket medför åtminstone en för- och en nackdel i mitt tycke. Fördelen är att golvet inte är halt, detta medför bra kontroll, vissa uppskattar förvisso aningens hala golv. Nackdelen är att det blir ganska så dammigt och skitigt. Slutligen är det väldigt snabbt och skönt, inga större ansträngningar behövs göras för att få tillräckligt med fart, vilket uppskattas av oss som är äldre än skit och börjar bli smått fetlagda och trötta.

Det känns som det mesta är hyfsat välbyggt, inte direkt någon som är rangligt. Curbsen är i bra höjd inget som man behöver vara Natas Kaupas för att klara av. Kan tycka att hippen är något flack i förhållande till höjden på curben, men det är en smaksak, annars är det man kan finna på ”streeten” helt ok. Minirampen är helt ok den med, men inte perfekt. Den är lagom snabb, bra höjd och böj och relativt lättskatad. Nu till kritiken. Skivorna börjar bli aningens slitna på sina ställen, inget som stör våldsamt mycket, men ibland märks det av. En annan kritik måste riktas mot copingen, en kritik som faktiskt kan riktas mot väldigt många byggen. Det tillhör som bekant inte till det ovanliga att copingen är lite dåligt ditsatt, det sticker ut olika mycket på sina ställen osv. Skulle de fixa till dessa två problem, dvs skivorna och copingen, så skulle det vara en väldigt trevlig miniramp. Missförstå mig gärna rätt, det är en bra och trevlig miniramp, men den skulle kunna vara så mycket bättre. Det är dessutom sällan enbart skatarnas fel att saker och ting till viss del förfaller, vad kommunen som sitter på pengarna har för intresse i det hela är för mig okänt.

Det känns som det är läge att försöka knyta ihop säcken på denna Spot Check. Ett par avslutande ord är på sin plats. Ibland förekommer det att lokalen är uthyrd vissa datum till andra aktiviteter, och lokalen är följaktligen stängd. Information om öppettider och vilka datum det är stängt finns att hitta på http://www.ungdomsportalen.se/. Oftast är det inte så många som är och skatar i lokalen och när det väl är det så märks det knappt eftersom den är så pass stor och rymlig. Det kostar inget att nyttja lokalen, vilket innebär mer pengar över till folköl och söndagar som går i bakfyllans, ångestens och dekadensens tecken. Det kan dock vara på sin plats att höja ett varningens finger, lokalen är drogfri vilket i sig inte är någon större förvåning, det förekommer dock att Konstapel Blå passar på att kika in lite då och då, så det kan vara lämpligt att passa sig lite om man har lust att nyttja hojtaroljan eller något annat illegalt. Kan slutligen bara uppmana till att testa KMV och se om det är något för er.

Skate and Annoy!

/Mikael Friskman
Foto: Erik E (Dishope)