fredag 16 oktober 2009

En Dzt med Rikard "Obbe" Ekstrand i, Tack!

Den här morgonen, utan den obligatoriska sömnen och den allt mer vanliga oron över ingenting eller kanske hela Livets mening? Vad fan är det med den här årstiden egentligen?! Varför sitter man ens kvar i det här landet när man kan glida nere vid strandpromenaden Forum I BRC? Banan-Jonathan gör det idag, och det gör han helt rätt i!

Idag tänkte jag sätta tänderna i en gammal Kumla veteran på både Snow&Skateboard samt lite Spex-Scenen som jag sprang på under ICA i Hallsberg på 90-talet, Under ICA var ett väldigt populärt spot bland skateboardåkare då det fanns allt man behövde, curbs i alla olika höjder,manulpad,stora kajer o köra uför o bra flat m.m. Det var tom så populärt att kommunen eller vem fan det nu var beslutade att bygga igen skiten med väggar pga en del stölder ur lastbilarna som levererade mat till butiken och glassbilar blev av med mycket glass har man också hört talas om! ;) Så i princip allt är borta, några curbs går fortfarande att skejta och det händer att man drar dit ibland o får sig en nostalgitrip o känner den underbara lukten av gubbciggar & rutten yogurth samt att man blev jäkligt skitig när man baila där pga allt skräp, MEN det var ett bra ställe en gång i tiden, Alla som var där då (ca 10år sedan ungefär) vet och alla som är där nu vet inte, men man ska inte klaga på det som finns, men det gör man endå, Gnällbält´s Syndrom. Man tager vad man haver! Också för den här mannen vid namn Rikard Ekstrand även kallad "Obbe" eller "Obelix" av sina nära och kära,har gjort en hel del mycket oförglömliga ting som att göra bakåtvolt o landa på nacken ner för x antal våningar men i själva upphoppet råkat slå i huvudet i takräcket och svimma i luften samt i landningen, Hur många vet du om som svimmat 2ggr i en o samma grej? Han har slagits som om han vore den siste kaptenen på den sjunkande båten, en riktigt Rambo alá Sylvester Stalloné!

Han körde Bob inne i ett trapphus, där jag och Erik Ersson (fotograf/admin på SITR/skateboardåkare/hundägare/musikgeni) delade lägenhet en gång för länge sedan i Kumla, ner för 4 trapphus och rakt in i en jävla vägg, BANG & BOOM så hördes det ett litet "Njiääh, Vad ä det som händer?!" ifrån den f.d väggen, Spriten var självklart med i bilden och Herr Ekstrand hade ångest till långt in på småtimmarna, När Erik kom hem på Söndagen så satt det 3st tysta män i hans lägenhet och tittade och sa inte ett ljud, Jag (Sebastian) hade blivit hotad av Obbe på kvällen att inte säga något till Erik som jag bodde med men det räckte med att Erik tittade på oss så visste han att det var nåt som hade hänt, för Obbe´s namn hade kommit på tal innan denna mycket trötta jul-helg började. Detta är flera år gammalt men kan än idag tas upp som bland det roligaste man sett på en julhelg, för jul är väl för fan aldrig kul?!

Tilläggas ska också att en snabb o brutal punklåt vid namn "Obbe På Bobbe" skapades i en replokal i orten med anonyma omogna pojkar för att hedra karln såklart!

Hur som helst fick varken jag eller Erik något för att det hade förstörts och allt är avklarat för länge sedan, Se nu alla barn vad sprit alá hembränt 70% kan ställa till med! Skitsamma nu!

En annan klassiker är att Herrn i fråga har lyckats med konststycket att knäcka en helt ny bräda med en blunt2rocknroll2fejky i miniramp och det kan fan inte vara kul alltså...

Obbe är 25 år gammal just nu och är bosatt i ett hus vid Eneryda by, en håla i Småland. Han har även fått en vacker dotter som heter NOVA 09-11-15 med sin flickvän Charlotte och dom är även förlovade! GRATTIS SÄGER VI PÅ SITR! =) All Lycka Till Er & Hoppas att lilla Nova en dag kanske också drar på som en dåre i nån miniramp! =)

Frågar The OBB varför han började skejta och han säger att inga andra "sporter" passade honom som att spela fotboll & alla andra skittråkiga sporter där man är låst och "måste" sparka en boll i ett mål på en yta, går du över linjen är det fel osv. Skateboard därimot, det är så fritt så det blir inte ens sport! Tänk på det nästa gång du ska till innebandyträningen med Greven. Samt att på skolgården han gick på så hade någon byggt en massa skateboardprylar och skejta på!
Valet var givet för Rikard. I årskurs 4 så började han hatta omkring på en taiwan bräda som många andra har gjort men sedan i 5an böt han upp sig till sin första kvalite bräda av märket Alien Workshop (Underbara!) samt med ett par B-52 truckar (Undrar just vart B2 och B52orna tog vägen, någon som vet?)

Efter en lucka på 5 år från brädan så har Obber ytterligare hittat tillbaks till sin trogne kamrat Skateboarden, Och det här är nåt som kommer ältas tills man dör men "En Gång Skateboardåkare, ALLTID Skateboardåkare"

Rikardó gillade att dricka väldigt mycket öl & whiskey förr i tiden men har nu lugnat ner sig för att agera som en bra far till sitt barn, och det tycker Vi om!

Han gillar Lasagne modell het som födda, ibland en o en annan hamburgermeny på diverse skräpkedjor som Mcdonalds osv.

Personligen tycker jag denna glidare är en riktigt rolig och trevlig prick och hoppas verkligen att vi kommer få ses snart, nu när Växsjö har en ny betongpark och inomhuslokal! Årstiden är lite illa men vafan, man har skejtat garage i 15- förr i tiden så varför inte nu med liksom!

Han har endast haft en smaskig skateboardskada och det var när han gick i 9onde klass och skulle göra en helt vanlig 50/50 på curb, missar med brädan och sätter benet i hitlerjärnet, 7 stygn blev det i smalbenet för honom då samt att han hade väldigt ont i magen under nyår 08 då jag samt många andra som skriver i blogen hade en mat session som bara blev mer o mer o ögonen blev rödare o rödare för varje sekund som gick! DET var en bra start på det nya året gott folk!

Så nu vet ni lite om räven från Kumla som har blivit vuxen familjefar men det stoppar en inte från att ta fram Skateboarden & dra ett par trick endå! TA LÄRODOM!

Vi hörs & Ses OBBE!
Rörligt material på en "OBBFLIP" ser ni nedan! Filmat av överförfriskad: Jens Persson 04/10/1872

Bildtexter: 1. Första Tailstanden efter 12 starköl & en Wiskey på 5 år, Obbe fick åka skateboard i nya betongparken i Växsjö som 25 årspresent, med ögonbindel hade han förts dit och han säger nu i efterhand att hade han vetat att det var skateboard han skulle göra då, så hade han drukit iaf ett par öl mindre! =)

2.OBBE posé (Nutid alá 09)

3. F/s Flip över hippen på gamla Kumlaby Ytan (R.I.P!) Många trick har den ytan gett oss! Vila i Frid! (Foton tagna av Jens Persson mellan 05-07 nångång?)

4. Kgrind áláKIRinblandatimun Rikard "Obbe" Ekstrand - Kumlaby ytan R.I.P (Foto: Jens Persson 05-07)