torsdag 29 oktober 2009

TelefonIntervju med Ben Simmons den 28/10 2009





Ben kommer från London, England från början, han har skejtat sedan 1988 då han införskaffade sig en Lance Mountain Powell som han fick av Tomten i julklapp.

Dessför innan så hade han en korvbräda med minitail som inte var så trickvänlig som ha fått av sin mor på en loppmarknad.
1987 såg han Poliskolan 4 med hela Bones Brigade teamet rippande med en massa grinds så det
kom eld ur curbsen, det tyckte han var det coolaste han nånsin sett och det var redan där nånstanns han fastnade för skateboarding!

22 året på brädan blir det nästa år för Ben och det blir bara roligare och roligare för varje dag som går säger han och det kan jag och många andra hålla med om! Skateboard forever you know!

Hans favorittrick förevigt är switch heeflip för att catchen är alltid så skön på det tricket och hans
hat trick är axelstall i diverse böjar, han kan det men vill helt enkelt inte göra det!

Han kan åka vertramp också och han har gjort rock n roll to fakie, rock n roll, fs 5-0 samt drop in
i en sådan och bara det säger ju en hel del, Det är respekt från topp till tå!

Han höll till mycket i West Hamsted och East Finchley och var även local i legendariska skateparken Radlands.

1995 så flyttade Ben till Kumla från England och fick sin första skateboardspons genom Gspot (Nu WE) då han vann en skejttävling som gick under namnet Örebro Mästerskapen. Han flyttade sedan tillbaks till West Hamsted från 97-99. Där fick han en bra sponsor deal med SS 20, som på den tiden hade namn som Tom Penny och Alex Moul på teamet!

Sedan blev det en annan sponsor med namnet Inner Circel som gav stöd till skateboardåkare & hiphop artister! Ben var råpeppad på detta och han samt DJ Noise (stor artist i Europa!) rensade så väl klubbgolv som skateboardytor under den tiden! =)

Radlands gjorde även skateboards och kläder på den tiden som Ben också körde för ett tag.

Han flyttar sedan hem till Sverige igen och får en jäkligt bra sponsor deal med Core först men som senare visade sig inte alls var lika bra som det verkade i början. Han var team mate med både Amadi Odoya och Lewis Marnell tex.

Ett ex på varför inte Core var så jädra bra som dom verkade mot Ben var att han hade filmat en hel sommar till den kommande Core filmen "Situation Sthlm" och han & Lewis hade filmat tex Bs Kickflip nerför Slussen 9an (Sick!) o mycket annat ripp o Ben tog sig till Sthlm för att lämna materialet men inte ett enda trick kom med i filmen när den släpptes.
Samt att under en tävling i Örebro så fick han inte ens plocka en bräda som han skulle ha och skejta på under tävlingen så Ben flipped the bird to Core och gav dom en diss!

Daniel Schön på WE butiken här Örebro visade dock intresse för Ben´s konster på brädan och gav honom spons men inte en fullt lika bra deal som Core hade gett honom men det gjorde inte Ben något för han ville helldre åka för en butik som ger mer och vet mer än för någon som inte gjorde ett skit ungefär i korta drag kan man uttrycka det så, Bra initiativ tycker vi!

Under år 2006-2007 så startas klädesmärket NIGHT ONE av Ben, med en tanke att det ska fungera lite som ett svenskt Inner Circle, alltså representera Skateboard & Hiphop. Namnet inspererades från sena nätter då han var ute o utövade kostformen grafitti samt en textrad i en The Hieroglyphics låt och alla som inte hört denna grupp bör gå och leta upp nån låt med dom för dom är sanslöst bra om man diggar bra hiphop! Allright! " NightTime Is The Right Time!"

Night One är nu mer inte i gång men kläder går fortfarande att köpa via Ben till ett bra pris! Så ring och hör med honom eller adda han på Ansiktsboken eller mail eller nåt!

Kaleidoscope Skateboard som är startat av Kumlas egna Pj Gustavsson är numera Ben´s nya sponsor, Det hela började med att Pj gav Ben en bräda att testa o han tyckte om dom som fan o vips, Nu har Ben fått en egen "Veteran" modell som finns ute i handeln väldigt nu typ i Size 8 tum! Buy or Die! Bild finns här på sidan hur graphicen ser ut. Iden till grafiken fick Ben kl 02.00 en natt när han satt och suddade och då mailade han över den till Pj som i sig mailade över den till en som heter Jesper som gjorde sin grej av mallen och den vart över förväntningarna säger Ben!

Ben äter gärna curry och kyckling men tycker det är dåligt med bra indiska resturanger här i Närke, "Inte som i England" som han själv utrycker det och tydligen så är indisk mat större än fish & chips där, Det kunnde man faen inte tro men endå! =) Pommes i England är mycket tjockare än här och dom ska även dränkas i mycket salt och vinäger, Aj aj vad fiiiint!
Favoritdryck besides the virrepirre is en Alé vid namn Bombardier.

Favorit musik riktar mot soul, hiphop & rock n roll, ingen nämd, ingen glömd! och favorit filmerna är
The Big Lebowski eller Snatch.
Favorit Skatefilm äro Girl´s Mouse för den är pefekt i allt, musik,stämning,åkning o det håller jag med om helt klart över grymt bra! En favorit line med Ben´s favorit åkare Mike Caroll finns att skåda i The Chocolate Tour, en line då Mike bara köra på amerikanska picknickbord, linan äro:Världens cleanaste Bs Tailslide följd av en Bs Nosegrind samt ett avslut med en Fs Kickflip från flat över hela bordet! Helt jävla sanslöst med andra ord!
Favorit section med Mike Caroll i Plan B´s Virtual Reality tycker Ben och Ja, den är fan inte fy skam alltså!

Jag frågar vad han prioriterar mest när han skejtar och Ben svarar att förr i tiden var det mest gaps och trappor men nuförtiden så är det typ allt som kommer i hans väg, Det är rätt, man ska skejta på allt o allting annars blir det bara enformigt och trist, rätta mig om jag har fel?

Skador har han haft rätt så tur med under sina snart 22 år på brädan, han har dock dragit armbågen ur led 2 ggr, ena gången i ett brant bank när han skulle göra en Bs Ollie och andra gången på Järntorget här i Örebro när han skulle göra Fs Ollie över en funbox som stog där, då
vred han tebax armen igen med grön och vit färg i ansiktet, låter alltså mindre skoj, samt en misslyckad 3flip nerför 7an vid S.B (SouthBank) med en landing på alla tår neråt flaten + hela kroppstyngden därpå resulterade i en skapligt grov stukning berättar han i telefonen.

Han har ett stort streetgap benämt efter honom själv i London, "The Simmons Gap" och det ska tydligen vara ca 3,5 meter flat gap med ollie upp för trottar i början sedan en landning på en smal trottoar, Han försökte filma det till Radlands filmen en gång i tiden och tog 10 tal hårda slams och studsningar i backen utan sättning, För att en vecka senare sitta o titta på den då ny utkommna Zoo York filmen "MixTape" och dra ut med en polare kl 04.00 på natten och sätter gapet på 3 (!) försök! Det är så typiskt skateboard det bara kan bli, men endå SÅ underbart! :)

Han har vart i Barcelona en gång med en kompis till han som inte skejtade utan var tennisproffs, så det blev inte så mycket skejtboard under den resan, mest bakfylleskejt och så hälsade han på en Kumlabo vid namn Stefan Pena, som nu i dagens läge inte skejtar längre utan är Casanova på heltid, men var en gång i tiden en jävel på och skejta!

Ben har hunnit med o rulla runt i Frankrike,Skottland, Wales, Danmark o lite andra ställen också förövrigt.

Jag frågar Ben om det sjukaste skejtminnet han sett live och då kommer en Fs Kickflip av Carl Shipman upp över ett bank samt staket som var en halv meter högre än själva banket i South Bank, det var tydligen precis då alla hade sett Plan B´s Second Hand Smoke o var som galna i S.B.

Han berättar också om när han satt och drack vin med sin dåvarande flickvän utanför Playstationpark när gamle skomärket Axion hade demo där. Då kommer det en snubbe fram till honom och undrar om han har en cigg, och ja visst sa Ben o gav han en pinne, sen fråga han honom om han ville ha lite vin men det ville han inte, frågar vart han var ifrån och han säger New York och då slår det Ben att det är ju fan självaste Gino Iannucci som han sitter och snackar skit med.
Gino hade klagat på att han var så misspepp för att det gick så dåligt att skejta och han hade så mycket press på sig, men då sa Ben att han inte behövde göra något efter som alla redan vet vilken jävla mäster han är på plankan. Lite senare hade Gino glidit in på ytan och Ben hade suttit o tittat vid staketet och ser då Gino popa upp en Nollie Bs Heeflip över en funbox men världens sjukaste pop & catch på första försöket! Det är så man gör när det går dåligt och skejta tänkte han...

Vi kommer även in på om han har nån historia och berätta om mannen, myten & legenden Tom Penny och ja det hade han, Han berättar att första gången Penny dök upp vid SouthBank hade han presenterat sig för Ben och så lånade han honoms bräda och skejtade runt hela stället och gjorde nollie 360´s o allt möjligt annat slick i sina vinterkängor av märket Timberland, Det är fan props må jag säga!
Ben fick det också konstaterat att Mr Penny hade gjort Fs Tailslide ut för 7stegs trappen på samma spot fast han hade gjort tailsliden på andra sidan trappcurben,(curben som vinklar av sig 45 grader jäms med trappen) alltså blir det som att olla ett gap först på 3-4 meter och sedan lägga dit den i tailslide och glida för att sedan popa av den till vanligt! Har själv vart där och sätt hur den kanten ser ut och det är inte männskligt det han gjort där, det ä typ vassa stenar och skit runt om den kanten!

En annan historia om Herr Penny var när han dök upp från ingenstanns till en barbacuefest som hölls i Camden Town, vid Skateparken Cantelows, Penny rippar sönder allt med lines i 2 timmar och trick som 1 o ½ meter höga Nollie Popshavits över hippkanter osv för att sedan ta sig något och dricka o förtära som säkerligen inte var lagligt och säkerligen något som gör att man blir skapligt adjö i skallen, Penny lägger sig och sover på en gräsmatta och då kommer det ett gäng fotbolls huliganer och börjar kasta sten och burkar mot den då avdäckade Penny, Ben´s kompisar springer fram och väcker Tom som vaknar yrvaken och röd i ansiktet och är helt wasted, Men att kunna rippa på så som han gjorde i 2 timmar o endå vara så jävla paj är just bara Tom Penny som kan!

Ben jobbar med att sälja försäkringar här inne i Örebro när han inte skejtar eller är stolt fader till sin 3 o ½ år gamle son Robbie och dom brukar spela rockband när dom hänger dvs Robbie spelar trummor på tomma skokartonger och Ben spelar opluggad gitarr till en massa Led Zeppelin låtar! Han misstänker att Robbie kommer bli med i något band när han blir äldre, Det låter helt toppen tycker vi här på SITR iaf! =)
,
Tack ord från Ben Simmons till Alla som skejtar och har rätt inställning till det!, Familjen,Tjejen och Alla sina sponsorer han har haft genom tiderna samt hans nuvarande spons genom http://www.myspace.com/wescorebro samt http://www.kaleidoscopeskateboards.com/

Over & Out! Fred & Adjö!

/B-S
Bildtexter: 1. Ben Simmons "The Veteran" deck size 8.0
2.Ollie, Kumla 2009 Foto: Johan "Ugglan" Löfgren http://ugglish.blogspot.com/
3.Halfcab noseslide to fakie i Milton Keynes, England 2009
43.Backside tailslide, Radlands, England 1997