onsdag 7 oktober 2009

Vi på Skateintheramp Presenterar: 15 minuter´s intranäts interljuv med Jonathan Gustafsson!
Sebastian, dvs jag sitter och snackar med Jonathan G. på ansiktsboken denna Onsdagkväll.
Våra vägar korsades för första gången i Barcelona i vintras när jag & Jonas "Kiruna" Henriksson var där, vid MACBA. Vi beslöt oss för att styra ihop en session dagen efter mötet på MACBA och man blev bara mer och mer stoked över tricksen han utförde, det ena invecklade efter det andra! Mycket peppande o grymt!

Vi slöt upp några gånger o skejtade nere runt strandområdet i BRC, Forum även kallat där allt är som gjort för skateboard, precis som i princip hela BRC är, där fick vi en hel del trevliga pratstunder och en del tricks filmade bla. Fan, jag måste tillägga att jag saknar Barcelona SÅ sjukt mycket! Hoppas man hamnar där snart igen...

Sedan den dagen har jag respekterat Jonathan både av och på sin skateboard, för skateboard, det kan den här individen åka på ett utomordentligt sätt! =)

Han verkar hela tiden vara pepp på och hitta på nya saker och leta nya spots och har en skön inställning till hela grejen! Det tycker vi om som bara den! Jonathan har bjudit mig o Kiruna till diverse skateboard relaterade fester och filmvisningar i Sverige i sommar men varken nån av oss har kunnat ge oss iväg pga ekonomiska kriser, Och det är jäkligt synd men en vacker dag så ska det allt ordna sig! Tack för inbjudningarna Jonathan!

Jonathan är 27 år gammal och gillar att åka skateboard för att hans själ gillar det och hans själ är alltid hungrig på mer!

Hans nuvarande sponsorer äro Bananaz Skateboards & Skateshop.se, som drivs av Gustav Nilsson från Lund, där han trivs jäkligt bra pga att han kan bidra med mer än just skateboardåkningen, Dvs spons på egna villkor vilket är perfekt! Han är alltså teamrider samt högra handen på dessa företag.

The J äter gärna pizza eller potatisbullar o blodkorv som man fick i skolan, någon som minns hur dom smakade? Men järn är bra för bättre pop, fråga Doktor´n! =) (Fan Jonathan, jag trodde du åt väldigt mycket BANANER?! :) )

Drycken därtill ska gärna vara vatten eller Öl om det är rätt läge för det, frågan är nu hur ofta ett läge för en kall Öl kan vara fel?

Musiken har Jonathan svårt för sig att välja efter som det skiftar mycket och han brukar gärna lyssna in sig på en artist åt gången.

I Tv & Film världen diggar han eftertänksammare komedier typ Seinfield stuket eller korkat roligt som Top Secret eller Dum & Dummare ex.

Intressena vid sidan av skateboarden (som förövrigt tar upp mycket tid av hans liv vilket jag tycker den ska göra hos ALLA som skejtar!) är att umgås med vänner, träffa damer av det vackrare släktet, fotografera & filma samt hitta på massa annat hyss!

Favorittrick skiftar väldigt mycket så att säga No Compley idag, Imorgon är det Forwardflip!

Om man varierar sin trickpåse lika ofta som man tömmer och bytar ut dammsugarpåsen så får man aldrig tråkigt på skateboarden säger Jonathan och det var ta mig fan en bra mening som jag tycker alla läsare ska ta med sig i bakhuvudet!

Hans nuvarande setup består av en helsvart Bananaz 8tum, Royaltruckar,Vanilla hjul och kassa Girl kullager.

Skador på skate´n har han klarat sig rätt så bra ifrån men han har sk Swellbows forever! Dvs svullna armbågar, det bildas broskbildning inuti dom. Fan att nåt så roligt och bra ska vara så påfrestande för kroppen! Aja vad gör det om ca 100 år endå?...

Jag passar på och fråga Jonathan vart hans favorit resemål skulle ta sig och svaret blev Kina eller Japan, när det kommer till Skateboard resor är Barcelona det redan givna svaret, men alla som vart där vet redan hur fantastiskt bra BRC är för skateboarding.

Han är även krönikör för Sveriges Skateboardtidning GIFTORM (www.giftorm.se) där han skriver om allt möjligt, här näst väntar några artiklar om hjärnan, som kommer bli mycket intressant för läsarna och börja relatera till skateboard på ett nytt sätt! Vi väntar med spända ögon på nästa nummer av Ormen!

Han avslutar med att tillägga att "Visdomsord är för dem som saknar visdom"!
Det tycker jag låter mycket bra som avslut och hoppas att The J får det lika trevligt som alltid i Barcelona igen, då han åter sätter fart dit den 16 Oktober!

Här presenterar Bananaz ett mycket trevligt,skönt klipp vid namn "Playin In Playramp" på Tricktrollkarlen från Tvååker! Se & Njut gott folk!Bildtexter: 1. Mr J. Bananaz - Bs Smithgrind in Lé Miniramp! 2. Jonathan G. -Nosepicker! 3. Jonathan Goes Mumie!

NOW SOD OFF!

/B-S