måndag 5 oktober 2009

OstFounde i Din MUN en Lördagkväll utan värme
Ja se där vad som smög med ner i väskan under en daglig shoppingrunda på Willy´s.
49,50:- kostade egentligen aset o inte ens brödbitar fick man med, bara en sörja som man kan doppa i princip vad man vill i men gärna bröd (som man ska).

Emmi heter företaget som gjort denna produkt som heter Fondue Sussie, Ser ut att var schweitschiskt efter som flaggan är med som är läskigt lik en Farmacia skylt fast då i lite andra färger o förmodligen andra syften. Farmacia är mycket bättre än Apoteket, Okej? Ville bara ha det sagt en gång för alla.

Denna sörja är ett orginalrecept från Schweiz sedan 1958, skiten räcker för 2 pers o ligger på 400 g i förpackningen, men ä man riktigt sugen kan man nog hälla i sig det helt själv, varför vara blyg en sån här onödig Lördag då hösten gör sig påmind?

Ostfondue´n har en minsta fetthalt på 40% o det tycker vi om.
Tillagningen är mycket enkelt, bara o hälla i sörjan i en gjutpanna eller caqueton som brukar vara en speciell panna för just fonduer men såna har noga inte alla hemma i köket så det får gå lika bra med en kastrull med teflonbotten så det inte bränner fast o luktar värre än dina egna skor efter en heldags session!

Jättelätt, då var det klart efter 10 minuter på spisen, när den kokat en sväng, rör om ofta så den håller sig mjuk & krämig o låt sedan fantasin flöda med vad du ska doppa i osten, grönsaker och brödtärningar i all ära men mår du riktigt bra så kanske du tom börjar doppa i Lördagsgodis,kullager eller höstlöv från träden i grytan? Fråga inte mig iaf.

Tips till skiten är att dricka en kopp varmt te eller torrt vitt vin ala billigaste skiten på bolaget efter som du inte har så mycket pengar. Men jobbar du o har det bra ställt så kan du köpa en bag in box o njuta lite extra, frågan är nu bara om fondue´n botar din huvudvärk o ångest imorgon?

Man får gärna krydda fondue´n efter som den inte smakar speciellt mycket förutom sälta, mycket peppar,muskot eller paprika är tips, testa gärna med en stänk chili eller vitlök också!

Kokta grönsaker så som morötter,broccoli, majs eller blomkål eller svamp,potatis eller färska grönsaker är oxå bra tips o doppa i skiten!

Så njut nu med familj,vänner,psykoser & husdjur av en trefvligt kväll med OstFondue!
*Musik tips till det tvångsmässiga doppande i grytan med het ostsmet får bli de äldre skivorna med The Cure! Friday, Iam In Love (i OST såklart!).

SnippSnappSnut där tog hela Lördagen slut!
/B.S.